Yüksek Kalite Banyo Mobilyaları

Banyodaki nem, mobilyalar için bir sorun olabilir. Lavabo, klozet, duş ve küvetten gelen su damlacıkları banyoya yayılır ve yüksek neme neden olur, bu da banyo koşullarına uygun yapılmamışsa mobilyalara zarar verebilir. Ve banyoyu havalandırmak tek başına yeterli değildir.

Nem ahşaba ulaşırsa, etkilenen bölgeler şişmeye başlayabilir. Ancak banyo mobilyalarındaki nemli ahşap paneller de şekil değiştirebilir. En kötü durumda, çekmeceler ve dolap kapakları artık düzgün oturmayabilir. Ancak doğru mobilyaları seçerek banyoda her türlü sorunu önleyebilirsiniz.

Banyo Mobilyasını Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Banyo için mobilya seçerken malzeme ile ilgili iki önemli konu vardır: mobilyanın yapıldığı malzeme ve banyo mobilyasının yüzeyi.

Kullanılan Malzeme

Ahşap banyo mobilyaları için en yaygın kullanılan malzemedir. Farklı şekillerde kullanılır: kontrplak, sunta, MDF levhalar veya masif ahşap. Ahşap, bileşimine bağlı olarak havadaki neme farklı tepki verir ve bu nedenle banyo mobilyası için uygunluk açısından farklılık gösterir.

  • Kontrplak muhtemelen en iyi seçimdir. Çapraz yapıştırıldığı için masif ahşaptan çok daha az şeklini değiştirir. Nemden kaynaklanan şişme en alt seviyededir. Malzeme ayrıca bükülmeye karşı çok dayanıklıdır ve vidalanması kolaydır; yani banyo mobilyaları için işlevsel, iyi bir seçimdir.
  • MDF levhalar, tutkalla karıştırılmış ve preslenmiş ağaç liflerinden oluşur. Yüzey güzel bir şekilde pürüzsüzdür, bu da kaplamalar ve lake için iyi olduğu anlamına gelir. Ancak, suntadan çok daha ağırdırlar ve ayrıca daha pahalıdırlar. Suya dayanıklıdırlar ve bu nedenle banyo mobilyalarında kullanım için mükemmel şekilde uygundurlar. İyi kaplama veya lake ile küf veya şişme sorunu olmaz.
  • Sunta ham haliyle, neme maruz kaldığında geri dönüşü olmayan bir şekilde şiştiği için banyolar için uygun değildir. Ancak bu, iyi bir yüzey sızdırmazlığı ile önlenebilir. Suntadan yapılmış bir banyo mobilyası çok iyi bir yüzey sızdırmazlığı sağlandığında rahatlıkla kullanılabilir. Sonuçta, işlemin kalitesine bağlıdır.
  • Ancak masif ahşap, neme maruz kaldığında hızla genişler. En iyi inşaat ve kullanım önlemleri bile bunu değiştiremez. Üstelik nispeten pahalıdır. Bu nedenle masif ahşaptan yapılmış banyo mobilyalarını tavsiye etmiyoruz.
Geberit banyo mobilyası

Yüzeyler

Kullanılabilecek ahşap malzemeler çok çekici olmadığından ve ideal bir durumda bile havadaki suya karşı hassas olduklarından, kaplanmaları gerekir. Her türlü farklı varyant vardır.

Folyolar en basit ve aynı zamanda en ucuz olanlardır. Kalite belirleyici bir faktördür. Banyo mobilyalarındaki ucuz folyolar çizilmelere karşı hassastır ve soyulma eğilimindedir. Ve sonra su mobilyaya zarar verebilir. Öte yandan Geberit'in kullandığı gibi yüksek kaliteli, kalın folyolar sağlamdır ve bakımı kolaydır.

  • Melamin reçine, dekor kağıdı ve şeffaf bir üst katmandan oluşan bir laminattır. Malzeme çok sağlamdır ve bu nedenle banyo için iyi bir seçimdir.
  • Gerçek ahşap kaplama, sunta veya MDF levhalar üzerine yaklaşık bir milimetre kalınlığında bir ahşap tabakası olarak yapıştırılır. Masif ahşap mobilyalara çok benzer. Kaplama ile mobilya, masif ahşaptan yapıldığından daha ucuz ancak daha sağlamdır. Doğal olarak, gerçek ahşaptan yapılmış ön yüzün kaplanması, verniklenmesi veya beyazlatılması gerekir, aksi takdirde banyodaki yüksek neme karşı hassastır.
  • Vernik, banyo mobilyaları için popüler yüksek parlaklık efekti sağlar. Ancak bu, özellikle kullanılan ayrıntılı prosedür nedeniyle pahalıdır: verniklemeden sonra yüzeyin taşlanması ve cilalanması gerekir. Bu, yan dolabı çizilmez ve su geçirmez hale getirir.
  • Cam, neme karşı tamamen duyarsız olması gibi iyi bilinen bir avantaja sahiptir. Banyo mobilyaları söz konusu olduğunda, cam genellikle beyaz, siyah veya antrasit griye boyanmış bir MDF levha veya sunta ile birleştirilir. Cam, yüksek parlaklık efekti sağlar ve banyo mobilyasına neme karşı ekstra koruma kazandırır.